• Molenkant

 • Samenvloeien van water en groen

Laatste appartementen van Molenkant in verkoop!

Heerlijk thuiskomen in Harelbeke

Op deze rustige woonplek waar water en groen harmonieus samenvloeien, is het heerlijk thuiskomen.

179 appartementen op wandelafstand van het centrum

Aan de Stedestraat in Harelbeke, beter bekend als Groeninghe Ververij, ontwikkelt DCB het groene woonproject Molenkant.
De 179 appartementen liggen aan het water, in een nieuw park, op wandel- afstand van het centrum. Op deze rustige woonplek waar water en groen harmonieus samenvloeien, is het heerlijk thuiskomen.

Molenkant Harelebeke - ligging

Harelbeke

Harelbeke is een charmante stad, gelegen aan de Leie in het mooie West-Vlaanderen. Met de auto ben je binnen 10 minuten in centrum Kortrijk en ook Waregem ligt maar 15 minuten van Harelbeke.

Aan kunst en cultuur ontbreekt het in Harelbeke niet. Over de unieke Sint-Salvatorskerk alleen al kan je een boek schrijven. Men zegt ook wel eens dat Harelbeke de muziekstad van Vlaanderen is. Van klassiek tot modern, van gezellige optredens tot zomerse festivals; muziek leeft in Harelbeke.

 1. Marktplein
 2. Sint-Salvatorkerk
 3. Stadhuis
 4. Station
 5. Fiets- en voetgangersbrug, vispassage (2017)
 6. Stedelijke basisschool centrum
 7. Guldensporencollege
 8. Vrije basisschool
 9. Heilig Hart
 10. Academie voor muziek, woord en dans

Niet alleen de architectuur, maar ook de ligging van de appartementen maakt van Molenkant een exclusief en uniek woonproject. Wonen in project Molenkant staat synoniem voor groen wonen aan het water! Naast het woonproject wordt een nieuw groot park aangelegd als centrale groene long van de stad. Het groene Moleneiland, een toegankelijk natuurgebied met zicht op een vispassage, ligt over het project Molenkant. Vanuit jouw appartement heb je dus uitzicht op het water van de Leie én het groen.
Het centrum van Harelbeke bevindt zich op wandelafstand van project Molenkant. De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leie verbindt project Molenkant met de stadskern en brengt je in een vingerknip naar de winkels en het Marktplein.

Molenkant in beeld

Thuiskomen in alle rust

360° weergave

Visualisaties inplanting

Visualisaties exterieur

Visualisaties interieur

Video

BEN - Bijna Energie Neutraal

BEN staat voor ‘Bijna-energieneutraal’

BEN-woningen verbruiken weinig energie voor je verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze hun energie uit hernieuwbare bronnen.Vandaar de naam BEN: Bijna-EnergieNeutraal.
Vanaf 2021 bouwt men in Vlaanderen, België en Europa alleen nog volgens die standaard. Al sinds 2006 liggen de energie-eisen voor nieuwbouwprojecten vast in de energieprestatieregelgeving (EPB). Het verplichte E-peil wordt verder aangescherpt tot we in 2021 een E30, het BEN-niveau, moeten behalen.

Hoe BEN is Molenkant?

Er zijn specifieke EPB-eisen voor het isolatiepeil en het minimumaandeel hernieuwbare energie om het BEN-label te krijgen. Meer dan 75% van de appartementen in project Molenkant zijn BEN.
Aan de basis ligt de warmterecuperatie d.m.v. een warmtenet gegenereerd uit de afvalverbrandingsoven van Harelbeke. Goed voor meer dan 45% hernieuwbare energie. Bovenop de basiseisen komt nog eens de doorgedreven thermische isolatie in combinatie met strengere ventilatie eisen. Dit samen resulteert in een E-peil van minder dan 30. Zo BEN is Molenkant!

Hoe werkt een warmtenet?
BEN - Warmtenet

Informatie aanvraag woonproject Molenkant

Wenst u meer informatie over het woonproject Molenkant?
Laat hieronder uw gegevens na of neem contact op met onze makelaar, hij beantwoordt graag al je vragen.
ERA Becue

ERA Becue
Otegemstraat 45
8550 Zwevegem
Tel. 056 75 57 47


  Aanspreking (*)


  Voornaam (*)


  Naam (*)


  E-mail (*)


  Tel./GSM (*)


  Vragen? Opmerkingen?


  Ik verklaar mij hierbij akkoord dat DC Belgium mijn contactgegevens overmaakt aan de vastgoedmakelaars belast met de commercialisatie van dit project, met het doel mij te contacteren om de gewenste informatie te verstrekken en desgewenst tot afspraak over te gaan.


  Over DCB

  DCB is al 15 jaar een toonaangevende projectontwikkelaar met projecten in heel België. Van appartementsgebouwen en woningen tot omvangrijke gebiedsontwikkelingen, DCB realiseert steeds opnieuw unieke woonprojecten waar betaalbaar
  en kwaliteitsvol wonen centraal staan.

  Meer informatie: www.dcbelgium.be

  DC Belgium
  Marialei 11 bus 3 – 2018 Antwerpen
  T 03 287 08 40 – info@dcbelgium.be

  DC Belgium